Kiest u ook voor draadloos DMX? Er zitten diverse voordelen aan een draadloos dmx netwerk, geen kabels meer leggen scheelt u aanzienlijk in het opbouwen en afbouwen. Zelfs de “lastige” of onbereikbare plaatsen worden ineens bereikbaar. Anderzijds dient u wel enige kennis te hebben hoe de apparaten met elkaar wireless verbinden en hoe het signaal stabiel gehouden kan worden.

Wat goed is om te weten dat er verschillende wireless protocollen zijn, dat houd in dat de wireless producten op elkaar afgestemd zijn. Er zijn diverse wireless protocollen: W-DMX van Wireless Solutions, CRMX van Lumenradio, WiFly van ADJ…etc. Een apparaat uitgerust met WiFly wireless werkt dus NIET samen met een Wireless Solutions receiver… let daar goed op! Om het makkelijk te maken hebben we categorieën samengesteld met draadloze producten die op elkaar afgestemd zijn, zo ziet u snel de mogelijkheden en kunt op een betrouwbare werking rekenen.

Het is lastig om uit te leggen hoe ieder draadloos apparaat met elkaar verbonden kan worden, dat verschilt per apparaat. In essentie is het aanzetten van de wireless optie op de apparaten en dan op de connect knop drukken op de receiver het enige wat uitgevoerd hoeft te worden. Hoe dat precies moet staat in de handleiding van ieder product vermeld. Echter hebben wij eenvoudige uitleg bij onze apparaten om snel en eenvoudig een draadloze koppeling te maken zodat u een betrouwbaar draadloos netwerk in een handomdraai kunt creeëren. Op verzoek “connecten” wij op voorhand al de draaloze apparatuur zodat het gelijk plug en play ready is!

Neem gerust contact met ons op voor advies of voor het maken van een juiste keuze van de draadloze producten.

TIPS:
– richt de antennes altijd dezelfde kant op, allemaal omhoog of allemaal omlaag of allemaal naar de zijkant. De kant waar naar het signaal uitgestuurd wordt zo komt het ook binnen, dus de antennes van de receiver en transmitter altijd dezelfde kant op laten wijzen. Op kleine afstanden heeft dit geen merkbaar effect maar over grotere afstanden kan het richten van de antenne een significant beter signaal opleveren!

– zet de antennes altijd in het zicht van elkaar, de antenne boven een mensen menigte plaatsen is beter dan op een laag tafeltje. Het signaal heeft namelijk meer moeite met doordringen van water substanties, dus denk dan aan mensen of bomen bijvoorbeeld.– schroef de antennes goed aan, het komt regelmatig voor bij het afstellen van de antennes dat de borgschroef niet goed aangedraaid word waardoor er half contact is, daardoor treed verlies of uitval van het signaal op.– bij storingen en onder stress werken met een onzichtbaar draadloos signaal kan lastig zijn, check altijd even op de receiver of er data signaal binnenkomt. Er zijn meestal indicatoren die laten zien dat er draadloos signaal binnenkomt, dat betekent dat er signaal verzonden en ontvangen wordt. Dat is alvast 1 probleem van de troubleshoot wat afgestreept kan worden!– Controleer ook of de dmx kabel goed is aangesloten op de receiver!