CO2 cilinder met stijgbuis groot (± 80 seconden)

1x CO2 fles groot (± 80 seconden)

Sku:20308

65,00 ex. btw

Vergelijk

CO2 fles groot (± 80 seconden) is een cilinder met stijgbuis gevuld met CO2 gas, de cilinder staat onder hoge druk en is enkel geschikt in combinatie met de special effects CO2 artikelen waaronder de Magic FX CO2jet, Magic FX Gun, Magic FX Pistol of Magic FX Powerjet etc.

LET OP !! De CO2 fles heeft een stijgbuis dus CO2 flessen zonder stijgbuis mogen en kunnen niet gebruikt worden in combinatie met CO2 special effects apparatuur ivm toebrengen van schade of onjuiste werking van de apparatuur.

LET OP!! De CO2 fles staat onder hoge druk en dient op de juiste wijze (rechtop) getransporteerd te worden en de veiligheid in acht te nemen tijdens het aansluiten en het gebruik. De CO2 fles is zwaar in gewicht en een geschikte (grotere) transportwagen is gewenst.

INSTALLATIE!!

 1. Installeer de CO2 special effect apparatuur volgens de (veiligheid)richtlijnen van de fabrikant; houd daarbij altijd de veiligheid in acht: de CO2 output niet rechtstreeks in het publiek richten / spuiten en stevig monteren ivm de krachten, kies de juiste plaats voor montage en houd rekening met eventuele lekkage van waterdruppels (wanneer onderdelen licht opvriezen door de kou van het CO2 gas ontstaat er tijdens het ontdooien condens waterdruppels dat van het apparaat af kan druppelen, dus geen elektronische apparatuur eronder plaatsen ivm kortsluiting)
 2. Fixeer de CO2 fles (spanbanden) zodat deze niet kan omvallen
 3. Sluit de speciale CO2 slang aan op de CO2 fles
 4. Sluit de andere kant van de CO2 slang aan op het CO2 special effect apparaat
 5. Draai langzaam de kraan open van de CO2 fles, de slang wordt hoorbaar gevuld met CO2 gas en komt zichtbaar en voelbaar strakker te staan
 6. Controleer beide kanten van de slang bij de aansluitingen of er een lekkage optreed
 7. Draai nu de kraan van de CO2 fles helemaal open en dan een halve slag terug
 8. Test de CO2 apparatuur door eerst een korte “burst” en daarna een paar langere “bursts”te geven. (geef van te voren even een waarschuwing aan de aanwezigen ivm lawaai en veiligheid)
 9. Controleer nogmaals beide kanten van de slang bij de aansluitingen of er een lekkage optreed
 10. Indien de output goed is kan de kraan van de CO2 fles weer helemaal dichtgedraaid worden en bij show weer opengedraaid worden (zie punt 7!)

DEINSTALLATIE !!

 1. Na de show of wanneer er een lekkage optreed of wanneer er een fles vervangen moet worden: draai de kraan op de CO2 fles goed dicht
 2. Bedien het CO2 special effect apparaat en spuit daarmee de resterende CO2 gas in de slang helemaal leeg, wanneer er geen CO2 gas uit het CO2 special effect apparaat komt is de CO2 slang leeg
 3. Controleer of de druk van de CO2 slang er af is, de slang zal nu slapper en flexibeler aanvoelen.
 4. Draai de speciale quick lock connector op de CO2 fles langzaam los, resterend CO2 gas hoor je ontsnappen, wanneer er geen CO2 gas meer ontsnapt kun je de quick lock koppeling verder losdraaien.
 5. Ontkoppel beide kanten van de CO2 slang, je kunt de resterende CO2 gas uit de CO2 slang laten ontsnappen door het palletje in te duwen op een vlakke ondergrond, let wel op dat de slang nog een beetje onder druk kan staan dus houd de slang stevig vast.
 6. Het systeem is nu ontkoppeld en van druk ontdaan.

GEBRUIK !!

 1. Volg eerst de installatie instructies op.
 2. Tijdens de show het gebruik beperken in relatie tot de omgeving; een kleine ruimte waar veel CO2 gas gebruikt wordt is niet wenselijk, in grotere ruimtes of ruimtes waar er voldoende luchtverversing is regelmatig gebruik geen probleem.
 3. Het CO2 effect wordt normaliter in “bursts” uitgevoerd, dus korte stoten van 3 tot 5 seconden, CO2 gas is koud en kan licht opvriezen op de CO2 apparatuur, hierdoor ontstaan tijdens het ontdooien condens waterdruppels dat van de apparatuur af kan druppelen.
Gewicht125 kg
Afmetingen

± 170 x 30 (cm)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “CO2 cilinder met stijgbuis groot (± 80 seconden)” te beoordelen
Back to Top