Roland_TR-909 drumcomputer

€ 150,00
Exclusief BTW € 181,50 Inclusief BTW

Productinformatie:

1x Roland_TR-909 drumcomputer
1/4
Roland_TR-909 drumcomputer

Meer afbeeldingen

Roland_TR-909 drumcomputer is onder de dancemuzikanten erg populair. De droge, harde bass drum van de TR-909 werd het kenmerkende geluid van de acid, de house, techno en andere elektronische dancemuziek in de jaren 1990. De TR-909 gebruikt analoge klankopwekking voor de meeste instrumenten (de klap, de bass drum, de toms, de snare drum) en korte 6 bit samples voor de hihats en de bekkens.

De TR-909 heeft zijn eigen sequencer en beschikt over een van de eerste implementaties van de MIDI-interface.

De 16-stappen sequencer is een kenmerkend deel van de TR-909. Er zijn zestien knoppen aan de onderkant van het apparaat die corresponderen met elke zestiende noot in een vierkwartsmaat. Wanneer bijvoorbeeld de knoppen 1, 5, 9, en 13 van een bass drum-klank worden ingedrukt, dan krijgt men een typisch patroon uit veel bekende muziek. Meerdere patronen kunnen gegroepeerd of gecombineerd worden, zodat er ook langere drumpatronen te maken zijn dan slechts een maat. In totaal kunnen er 96 patronen worden gecombineerd tot 896 maten. Wanneer de sequencer actief is, herhaalt zich een doorlopend licht van stap 1 naar stap 16.

De hihats zijn 6 bit-samples en bestaan uit een open of gesloten hihat, waarvan er maar een tegelijk kan worden afgespeeld. De cimbalen zijn ook 6 bit-samples en kan bestaan uit een 'ride' of 'crash'.

Alle andere geluiden worden opgewekt vanuit een oscillator, met een filter en een ADSR-circuit. Hiervan kunnen bij de geluiden de pitch, attack en decay aan worden gepast.
Handleiding Nee
Video https://www.youtube.com/watch?v=HJxYhXXz6rY
top-x-slider top-geluid
Huur/koop Huur